Despre noi

Brutaria Artizanală – Coşul cu pâini, este o afacere pornită din inimă.
Cu toții, mai ales în ultimul timp, suntem preocupați de o dietă sănătoasă, și, de obicei, această preocupare se intensifică atunci când în viața noastră apar copiii.
De ce? Foarte simplu, pentru că din dragoste, dorim să le oferim copiilor noștri tot ceea ce e mai bun și mai sănătos.

Și pentru că de circa 4 ani, cu foarte mici excepții, consumăm doar pâine făcută de noi, acasă, ne-am gândit că ar fi bine să împărtășim din experiența noastră pe aceasta cale – o afacere de familie cu accent pe consecvență și incapabilă de compromisuri, care nu va depăși granița unei afaceri născute dintr-o pasiune și nu va migra niciodată spre producția de masă.

Pentru majoritatea dintre noi, pâinea este unul din alimentele de bază, cel care ne permite asocieri și combinații apropiate sufletului nostru.

Pâinea este hrana pentru trup și în aceeași măsură, pentru minte și spirit.

Contrar “preconcepțiilor”, atunci când este pregatită într-un mod cât mai natural, așa cum o facem noi, pâinea are o importantă valoare nutritivă.

Dacă îți pasă de ce mănânci, dacă nu o concepi ca pe un aliment de bază, “pâinea cea de toate zilele”, omniprezentă în dieta noastră, să devină o colecție de amelioratori, conservanți și aditivi, te invităm să încerci produsele noastre.

Te invităm să faci o incursiune în timp, pentru că suntem siguri că gustul pâinii noastre te va face să retrăiești amintiri din copilărie. Și pentru că vorbim de copilărie și de copii, te asigurăm că pâinea pe care o trudim noi este ideală pentru copiii tăi!

Se spune că cele mai bune lucruri sunt cele simple. Pâinea nu este o excepție, dar presiunea de natură comercială a dus la o competiție pentru o pâine mai mare și proaspătă pentru mai mult timp.

Pentru pâine, cea mai potrivită făina albă este așa numitul “tip 650”. Din păcate, toate morile industriale adaugă aditivi în făină, astfel încât, chiar de la ieșirea pe poarta morii, făina conține chimicale. Tot din păcate, pentru că legea tolerează acest lucru, pe majoritatea ambalajelor nu este menționat conţinutul de aditivi şi amelioratori.

Chiar și banala făina neagră din comerț înseamnă făina albă colorata cu malț. Pentru o făina de calitate, noi am gasit o “moară mică, de țară”, un producător neatins de “flagelul” industrializării. Asta pentru că materia primă, pe lângă tehnica utilizată, este extrem de importantă în procesul de producție a pâinii și a produselor de panificație.

Dacă vrei să fii sigur de ingredientele pe care le conține pâinea pe care o mănânci în fiecare zi, te invităm să încerci pâinea noastră și nu numai. Și alte bunătăți, pregătite cu aceeași grijă, te așteaptă!